Legutko Kiełki Kalarepa 10G

14,49 

Description

Legutko Kiełki Kalarepa 10G

Legutko Kiełki kalarepa 10gKiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2?3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2?3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40?45st. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5?7 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Specyfikacja techniczna Waga: 12 g Wysokość: 15,0 cm Szerokość: 8,0 cm Głębokość / Grubość: 10 mm

somfy v100, ekogroszek sztygar ultra, castorama stargard szczeciński, schody na strych składane, listwy przyblatowe obi, krzeslo plazowe, meble ogrodowe promocja, płytki w kabinie prysznicowej zdjęcia, bambus złocisty, zbiorniki na wodę, jaki klej do płytek na ogrzewanie podłogowe, drutowce w glebie, wazon biały

yyyyy