Description
Legutko Kiełki Kalarepa 10G
Legutko Kiełki kalarepa 10gKiełki kalarepy polecane jako dodatek do różnorodnych dań, kanapek, surówek, sałatek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy. Nasiona namoczyć na 2?3 godziny w przegotowanej, letniej wodzie. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą i równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Kiełkownicę uzupełnić wodą do poziomu siatki. Przez kolejne dni należy dwa razy dziennie przepłukać (spryskać lub podlać) kiełkujące nasiona oraz wymienić wodę w kiełkownicy. Kiełki można także produkować w słoiku. Nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą (2?3 godziny). Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać kilkakrotnie czystą wodą, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić do odcieknięcia w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu denkiem do góry pod kątem 40?45st. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5?7 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Specyfikacja techniczna Waga: 12 g Wysokość: 15,0 cm Szerokość: 8,0 cm Głębokość / Grubość: 10 mm
somfy v100, ekogroszek sztygar ultra, castorama stargard szczeciński, schody na strych składane, listwy przyblatowe obi, krzeslo plazowe, meble ogrodowe promocja, płytki w kabinie prysznicowej zdjęcia, bambus złocisty, zbiorniki na wodę, jaki klej do płytek na ogrzewanie podłogowe, drutowce w glebie, wazon biały
yyyyy